Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Grašak sa ćuretinom i prazilukom

Grašak sa ćuretinom i prazilukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Grašak sa ćuretinom i prazilukom
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Sjajna đakonija je ovaj grašak sa ćuretinom i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 4 komada
  • praziluk - 3 kašike, sušeni
  • paškanat - 3 kašike
  • miks za ćuretinu - 80 g
  • grašak - 4 tegle
  • aleva paprika - 3 kašie
  • so - 1 kašika
  • ulje - 50 g
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se operu veoma dobro u stavljaju se u šerpu.

Prelivaju se hladnom vodom i dodaje se lovorov list.

Bataci se skuvaju dok ne budu potpuno gotovi pri čemu se sklanja pena.

Nakon što se skuvaju izvade se iz vode u kojoj su kuvani i ostavljaju se da se ohlade.

Bataci se odvajaju od kostijui skida se koža.

U posudu se sipa grašak, pri čemu se ocedi od vode u tegle.

Miks za ćuretinu sa preliva uljem u maloj šolji, meša se mnogo dobro i ostavlja se 10 minut, dok se suvi začini ne natope u ulju.

Ćureće meso se poređa u posudu sa graškom.

Dodaje se sušeni praziluk, aleva paprika, paškanat, so i miks za ćuretinu, natopljen u ulju.

Grašak sa mesom se preliva sa litar vode.

Grašak sa ćuretinom i prazilukom se peče 60 minuta na donjem nivou u rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: