Riblja čorba na kavarnenski način
Рибена чорба по каварненски
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Riblja čorba na kavarnenski način

Riblja čorba na kavarnenski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k28216k676
Riblja čorba na kavarnenski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
15/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ako se pitate koja je najukusnija riblja čorba, evo je"

Potrebni sastojci

  • riba - 450 - 500 g, iz crnog mora (girice, rumbač, zubatac ili dr.)
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 struk ili otprilike 80 g, koren
  • krompir - 2 komada, veliki
  • paradajz - 1/2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • selen - 1 - 2 supene kašike, sušen
  • crni biber - 1 kašičica, mleveni
  • kravlji maslac - 1 supena kašika, s vrha, meki
  • ulje - 60 ml
  • so - po ukusu
  • Zaprška za čorbu
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, s vrha
  • so - 1 prstohvat
  • Još začina
  • sirće - 120 ml
  • selen - 1 supena kašika
  • crni biber - 2 - 3 prstohvata
  • ljuta paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte ribu u blago posoljenoj vodi. Očistite je i procedite bujon.

2. Iseckajte luk i celer i dinstajte ih u obe vrste masnoće. Nakon 3-4 minuta dodajte šargarepe i krompire iseckane na kockice s tim što su šargarepe manje od krompira kako bi mogli istovremeno da se skuvaju. Posolite, stavite selen i crni biber, izrendani paradajz i sipajte bujon iz ribe plus vodu tako da tečnosti bude otprilike litar i po.

3. Kuvajte 30 minuta poklopljeno. Probajte da li su šargarepe skuvane i ako je potrebno, produžite vreme. Dosipajte tečnost, ukoliko je potrebno.

4. Stavite u čorbu ribu očišćenu od kostiju i skinite sa vatre kako bi malo spala temperatura. Ako žurite, možete da sipate još hladne vode i tako da postignete pad u temperaturi kako se ne bi zgrušao preliv.

Za njega umutite žumanca sa kiselim mlekom i stavite nekoliko kutlača čorbe sa ribom. Vratite u šerpu i izmešajte.

5. Za dodatno začinjavanje kavarnenske riblje čorbe istucajte beli luk i pomešajte sa crnim biberom i ljutom paprikom, još malo selena i sirćeta.

Poslužite zajedno sa vrućom rubljom čorbom kako bi svako stavljao koliko želi u svoju posudicu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: