Način pripreme
Odsečemo mali deo patlidžana po dužini. Izdubimo unutrašnjost i namočimo u posoljenu vodu na otprilike sat vremena da ne bi bilo gorko.
Za to vreme počinjemo sa pripremanjem nadeva.
Krompiriće i šargarepe sitno iseckamo.
Zagrevamo ulje u duboki tiganj i propržimo oba povrća dok ne omeknu. Dodajemo mleveno meso i začinjavamo solju, crnim biberom, čubarom i vegetom.
Dodajemo i malo paradajz paste i nakon što se dobro proprži, posipamo alevom paprikom i pržimo još 2 minute.
Kada smo gotovi sa nadevom, podmazujemo tepsiju i stavljamo patlidžan unutra. Punimo do vrha gledajući da nam ostane dodatno smese.
Ostali nadev raspoređujemo oko patlidžana i dodajemo malo vode kako bi se dobio sos. Pavlakom polivamo malo patlidažn, a ostalu sipamo u sos. Rendamo kačkavalj i sve obilno posipamo.
Pokrivamo tepsiju aluminijumskom folijom.
Zagrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo punjeni patlidžan sa folijom otprilike 20 minuta kako bi se patlidžani dobro izdinstali i kako bi omeknuli.
Nakon što su patlidžan već omekšao, skidamo foliju i pečemo još 20 minuta dok ne postne zlatasto.
Ovo je jedan od mojih omiljenih načina da pripemamo patlidžan, ukus je odličan i nadamo se da će se i vam dopasti najukusniji punjeni patlidžan!
Neka vam je ukusno! :)