Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Najukusniji punjeni patlidžan

Najukusniji punjeni patlidžan

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Najukusniji punjeni patlidžan3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ako i danas pred vama stoji pitanje čime ćete počastiti svoje bližnje, šta kažete na najukusniji punjeni patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - 1 komad (250 g)
  • krompir - 2 komada (mali)
  • šargarepe - 1 komad
  • paradajz pasta - 3 supene kašike
  • pavlaka - 1 komad (mala kutija)
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • vegeta - 1 kašičica
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Odsečemo mali deo patlidžana po dužini. Izdubimo unutrašnjost i namočimo u posoljenu vodu na otprilike sat vremena da ne bi bilo gorko.

Za to vreme počinjemo sa pripremanjem nadeva.

Krompiriće i šargarepe sitno iseckamo.

Zagrevamo ulje u duboki tiganj i propržimo oba povrća dok ne omeknu. Dodajemo mleveno meso i začinjavamo solju, crnim biberom, čubarom i vegetom.

Dodajemo i malo paradajz paste i nakon što se dobro proprži, posipamo alevom paprikom i pržimo još 2 minute.

Kada smo gotovi sa nadevom, podmazujemo tepsiju i stavljamo patlidžan unutra. Punimo do vrha gledajući da nam ostane dodatno smese.

Ostali nadev raspoređujemo oko patlidžana i dodajemo malo vode kako bi se dobio sos. Pavlakom polivamo malo patlidažn, a ostalu sipamo u sos. Rendamo kačkavalj i sve obilno posipamo.

Pokrivamo tepsiju aluminijumskom folijom.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo punjeni patlidžan sa folijom otprilike 20 minuta kako bi se patlidžani dobro izdinstali i kako bi omeknuli.

Nakon što su patlidžan već omekšao, skidamo foliju i pečemo još 20 minuta dok ne postne zlatasto.

Ovo je jedan od mojih omiljenih načina da pripemamo patlidžan, ukus je odličan i nadamo se da će se i vam dopasti najukusniji punjeni patlidžan!

Neka vam je ukusno! :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: