Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Hrskavi prokelj u maslacu

Hrskavi prokelj u maslacu

Hrskavi prokelj u maslacu
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"I mi sanjamo o kiselom prokelju, ali smo danas odlučili da vas iznenadimo sa jednom ukusnijom i neodoljivom varijantom - u maslacu"

Potrebni sastojci

  • prokelj - 400g, zamrznut
  • maslac - 100 g
  • so
  • prezle - 50 g
  • beli biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite prokelj. Začinite solju i mlevenim belim biberom.

Uvaljajte prokelj u prezle.

Ugrejte maslac i dinstajte prokelj. Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Izvadite prokelj iz masnoće i ocedite na ubrusu.

Servirajte kao prilog uz meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: