Način pripreme
Očistite i dobro operite šarana. Nauljite ga uljem i začinite solju i crnim biberom.
Isecite luk, beli luk i praziluk sitno, pečurke na polumesece, a šargarepu izrendajte na sitno rende.
Zagrejte ulj eu dubokoj posudi i sipajte sve sastojke i dinstajte ih.
Kada povrće omekne, dodajte sok od paradajza, vino i pirinač.
Začinite solju, crnim biberom, majčinom dušicom i bosiljkom.
Kuvajte dok ne budu gotovi proizvodi i na kraju pospite sitno iseckanim peršunom.
Nadevom napunite šarana, a ostali deo stavite oko njega u tepsiju.
Na šarana stavite limunove iseckana na kolutove.
Ukusnog punjenog šarana pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 2 sata i 30 minuta.
Nakon što izvadite šarana za Nikoljdan sa aromatičnim nadevom iz rerne, limunove zamenite novima.