Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Pijani šaran sa vinom i viskijem

Pijani šaran sa vinom i viskijem

NatalijaNatalija
Šegrt
6045129
Pijani šaran sa vinom i viskijem
Fotografije: Natalija
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Crno vino i viski u šarana, belo vino uz šarana - to je recept"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2, 5 kg
  • beli luk - 5 čenova
  • ulje - 50 ml
  • peršun - 20 g
  • limun - 1 kg
  • crno vino - 100 ml
  • viski - 100 ml
  • so - pola kašičice
  • biber - pola kašičice
  • začin c - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati čenove belog luka i staviti ih u posudu. Dodati peršun, ulje, so I biber. Limun iscediti i dodati sok u smešu.

Šarana očistiti od iznutrica, ubaciti u nauljen pleh i posuti Začinom C spolja i iznutra. Potom ga iseći nožem, ali ne na parčad da se odvoje, već ga samo ispresecati kao na slici.

Smesu dobro izmešati i premazati šarana sa svih strana. Ubaciti u rernu i peći na 200 stepeni 15 minuta.

Potom izvaditi i preliti crnim vinom. Peći još 30 minuta.

Izvaditi i preliti viskijem. Vratiti u rernu i peći još 15 minuta, a potom izvaditi i poslužiti.

Prijatno uz pijanog šarana sa vinom i viskijem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti