Način pripreme
Uzmite bundevu, oljuštite je, očistite i isecite na parčiće.
Stavite je u šerpu sa vodom i ostavite da se kuva na tihoj vatri dok ne omekša.
Nakon toga je izgnječite viljuškom i začinite nabrojanim začinima. U nju dodajte izmrvljene orahe. Promešajte sve dobro.
Uzmite jednu pirinčanu koru i natopite je na 2 sekunde u hladnoj vodu.
Izvadite je pažljivo, pazeći da je ne pokidate. Stavite je preko kuhinjske krpe.
Kašikom stavite nadev i uvijte u rolat. Poređajte u posudu za pečenje.
Tako nastavite i sa preostalim korama. Važno je da radite sa korama jednom po jednom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite posudu za pečenje sa uvijenom bundevarom i ispecite dok ne postane zlatasta. Čim je gotovo izvadite i ostavite da se ohladi.
Pripremite preliv. U malu vatrostalnu posudu stavite vodu i med na ringlu da prvori. Čim tečnost počne da vri, isključite i sklonite sa ringle.
Prelijte pažljivo bundevaru sa pirinčanim korama.