Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen čedar sirom sa koricom od mrva

Patlidžan punjen čedar sirom sa koricom od mrva

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
167811k55
Patlidžan punjen čedar sirom sa koricom od mrva2 / 2
29/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Za nas je ovaj punjeni patlidžan pravi delikates - raskošan ukus"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • prazuluk - polovina struka
  • paprike - 4 komada, crvene
  • kukuruz
  • šargarepe
  • grašak - otprilike 100 g, može i zamrznut
  • čedar - 200 g
  • ćureći file - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • malsine
  • aleva paprika
  • crni biber
  • beli luk - u prahu
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo patlidžan na dve polovine, posipamo solju i ostavljamo ga tako da odstoji otprilike sat vremena kako bi se uklonila njegova gorčina.

Posle sečemo njegovu unutrašnjost i belndamo je zajedno sa prazilukom i crvenim paprikama. U dobijenu smesu dodajemo maslinovo ulje, začine, grašak, kukuruz i šargarepe.

Uvijamo punjeni patlidžan u foliju i pečemo u pravougaonoj tepsiji u rerni, u tepsiji na 170 stepeni otprilike sat vremena.

Razvijamo foliju i dodajemo čedar sir i ćureći file i masline u pečeni patlidžan.

Od prezli i malo maslinovog ulja pravimo mrve i posipamo odozgo patlidžan. Zapečemo dok ne bude gotovo.

Neka vam je slatko sa patlidžanom punjenim čedar sirom sa koricom od mrva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: