Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Jednostavna torta sa domaćim kremom

Jednostavna torta sa domaćim kremom

Jednostavna torta sa domaćim kremom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Zasladite svoj dan jednim parčetom ove neobične tortice"

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 3 komada, sa kakaom
  • sirup
  • kompot od breskvi - 1 šoljica, 150 ml
  • krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 6 supenih kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • žumanca - 2 komada
  • kravlji maslac - 40 g
  • pavlaka - 200 g, tečna
  • čokolada - izrendana, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brza, jednostavna i ukusna torta sa domaćim kremom i gotovim korama kada nemaš vremena da pečeš.

Pripremite krem. U 100 ml svežeg mleka se izmešaju žumanca, brašno i skrob.

U posudi se zagreje 500 sveže mleka i šećer, sipa se smesa sa žumncima i meša se na tihoj vatri dok se ne zgusti.

Skinite sa ringle i dodajte maslac dok se ne istopi. Ostavite pokriveno folijom da se ne hvata korica, a pavlaka se muti dok se ne dobiju mekani vrhići.

Meša se kašika po kašika skuvanog ohlađenog krema i muti se kratko mikserom.

U tepsiju sa prstenom 24 sa 24 cm se ređa kora, preliva se četkom i premazuje se kremom.

Posipa se s malo izrendane čokolade i tako se poređaju tri kore završavajući jednostavnu tortu kremom.

Pospite izrendanom čokoladom i ohladite na 2-3 sata tortu sa gotovim korama.

Isecite na komadiće i poslužite.

Ukusno, jednostavno i brzo za zauzete domaćice!

Neka vam je saltko sa mojom jednostavnom tortom sa domaćim kremom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: