Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Hajdučka šubara sa mesom i povrćem

Hajdučka šubara sa mesom i povrćem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Hajdučka šubara sa mesom i povrćem
Fotografije: Kulinarna mreja
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ovaj slani paj sa mesom je strašno ukusan"

Potrebni sastojci

  • Za pogaču
  • sveže mleko - 300 ml
  • kvasac - 1/2 kockice /21 g/
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 700 g
  • Za nadev
  • svinjsko meso - 500 g
  • slanina - 100 g
  • luk - 2 glavice, kromid
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • pečurke - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo od nabrojanih sastojaka. Ostavljamo da naraste.

Delimo na 4 lopte, jedno rasprostirem za osnovu, a od drugih pletem pletenicu.

Stavljamo testo u tepsiju od 32 cm i ostavljamo da naraste još jednom.

Za nadev - skuvamo meso, a povrće seckamo i pržimo, nakon čega sve pomešamo.

Važno je da nadev bude ohlađen da ne bi opeklo testo.

Kada se ohladio, sipamo ga u sredinu testa.

Hajdučku šubaru sa mesom i povrćem pečemo 50 minuta u umerenoj rerni.

Kada se ispeče, pogaču premazujemo uljem, a na nadev stavljamo izrendani kačkavalj.

Pečemo dok se ne istopi kačkavalj našeg slanog paja sa mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: