Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Tradicionalni punjeni zec

Tradicionalni punjeni zec

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Tradicionalni punjeni zec
Fotografije: Anelia Terzieva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Za sve one od vas koji vole zečetinu"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 + iznutrice
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • pečurke - 150 g
  • slanina 100 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • bosiljak - nekoliko listova, svež
  • mladi luk - 1 vezica
  • beli luk - 5 čenova
  • so
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zec se namoči na 24 sata u vodi.

Sečemo slaninu i beli luk sitno i njime pikujemo zeca.

Posebno propržimo mladi luk, pečurke i iznutrice u masnoći.

Dodajemo sitno iseckane zelene začine i oprani pirinač. Ostavljamo na ringli na otprilike 5 minuta.

Punimo zeca tako napravljenim nadevom i zašivamo ga.

Stavljamo ga u nauljenu tepsiju, dosipamo malo vode i pečemo na otprilike dva sata ispod folije.

Vreme pečenja varira u zavisnosti od veličine zeca, zatko da bi bilo dobro da probavate periodično.

Nakon toga skidamo foliju i pečemo dok se ne dobije zlatasta korica.

Dobro bi bilo s vremena na vreme da se tradicionalni punjeni zec obliva sosom koji se dobio u tepsiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: