Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od lisnatog testa sa kremom od vanile

Korneti od lisnatog testa sa kremom od vanile

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Korneti od lisnatog testa sa kremom od vanile2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
13
"Počastite se i vi kornetima od lisnatog testa sa kremom od vanile!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 230 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - po ukusu, za posipanje testa
  • ZA KREM
  • sveže mleko - 250 ml, punomasno
  • žumanca - 3 komada
  • brašno - 25 g
  • vanila - ½ mahune
  • šećer - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Korneti sa lisnatim testom koji ne mogu da nedostaju na poslužavniku sa lepim kolačićima; oni su mešu najdelikatnijim i ukusnim kolačima i prave se od aromatičnog lisnatog testa uvijenog u spiralu i punjeno delikatnim i ukusnim kremom.

Za pripremanje korneta treba da se pronađete metalne kornete preko kojih ćete uviti trake lisnatog testa koje ćete peći u rerni i nakon toga ćete napunite kremom.

Pripremanje korneta od lisnatog testa je zaista jednostavno:

Uzmite rolat lisnatog testa i točkom isecite trake otprilike 2, 5 - 3 cm širine i otprilike 30 cm dužine.

Umutite jedno jaje i njime namažite traku po celoj dužini. Uvijte traku lisnatog testa preko specijalnog kalupčića počinjući od zaoštrenog dela držeći deo testa namazan u smeru u koj se kornet širi.

Tako da jaja deluje kao lepak izmeđau delova koji će se preklapati kada ih budete ubijali kako biste oblikovali kornete.

Stisnite malo testa u oba kraja kao da ga fiksirate na kalupu i nakon toga kornete namažite umućenim jajetom, ali bez da se dodiruje deo koji će ležati u tepsiji za vreme pečenja u rerni.

Kornete pospite kristal šećerom. Poređajte sve na rešetku stavljenu na tepsiju za pečenje. Pecite otprilike 18-20 minuta na 200 stepeni. Uvek nakon što porumene, vadite ih iz rerne. Ostavite ih da se ohlade i nakon toga ih izvadite iz kalupa.

Ostavite ih da se u potpunosti ohlade. Probajte da lagano stisnete metalni kalup kako biste izvadili kornete da se ne bi lomili.

Pripremite krem: zagrejte mleko u šerpi sa polovinom vanile i semenkama. Umutite u posudi žicom za mućenje žumance i šećer, nakon čega dodajte brašno.

Pincetom izvadite mahunu i zalijte zagrejanim mlekom mešajući žicom za mućenje. Vratite smesu na ringlu i neprestnao mešajte dok se krem ne zgusti. Prebacit ekrem sa vanilom u posudu i ostavite ga da se ohladi držeći ga sa listom kuhinjske folije u kontaktu.

Kada se krem ohladi, prebacite ga u poslastičarski špric opremljen zvezdastim dodatkom i napunite kornete. Uživajte servirajući ih odmah!

Čuvajte otprilike 2 dana u frižideru, čak i odmah napunjeni oni će upiti vlagu iz krema tako što će postepeno izgubiti svoju hrskavost.

Možete da držite kornete ispečene, ali ne naupljene u metalnoj kutiji 4-5 dana i nakon toga da ih odmah anpunite: tako će korneti biti aromatični kao sveže spremljeni!

Zamrzavanje se ne preporučuje!

Savet

Za savršene kornete potrebno je da lisnato testo bude savršeno hladno, u protivnom slučaju rizikujete da ga pokidate dok ga uvijate. Savetujem vam da uzmete barem 6-8, da gubite najmanje moguće vremena i brzo da napunite tepsiju. Kada menjam nadev, krem menjam umućenom pavlakom (krem Šantili) ili krem od maslaca.

Obično prelazim na dekoraciju: umaček široki deo korneta u prepečene i iseckane orašaste plodove ili u vanilin šećer u prahu ili u čokoladne mrvice!

Počastite se i vi Kornetima od lisnatog testa sa kremom od vanile!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: