Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Pečena ćurka»Pečena ćurka pod folijom

Pečena ćurka pod folijom

Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
217183
Pečena ćurka pod folijom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
10
"Opušteno - biće za sve ova pečena ćurka"

Potrebni sastojci

  • ćurka - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • so - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ćurka se opere mnogo dobro i špikuje se sa maslacem. Nakon toga se maže obilno sa promešanim uljem, solju i alevom paprikom.

Uvija se folijom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni jedan sat, nakon čega se temperatura podiže na 200 stepeni još 1 sat.

Kada istekne i drugi sat temperatura se diže na 220 stepeni za 30 minuta, nakon čega se sklanja folija.

Ćurka se peče bez folije još 30 minuta, a povremeno se sočna pečena ćurka preliva sosom koji se skupio u posudi.

P.S. Ako vam je ćurka sveža, možete da sipate malo vode na dno posude.

Moja je bila odmrznuta i nisam stavljala vodu - pečena ćurka pod folijom je sama pušta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: