Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Milibrota»Originalni slatki dimnjaci - Trdla

Originalni slatki dimnjaci - Trdla

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
296984
Originalni slatki dimnjaci - Trdla
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 2
24/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Slatki dimnjaci za šampione - jedan zabavniji način da poslužite doručak"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • maslac - 50 g + za premazivanje rolata
  • šećer - 1 šolja + za posipanje
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • ulje - 50 ml
  • listići badema - za posipanje
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko lagano ugrejte u šerpi i dodajte maslo dok se ne istopi.

Jaja i šećer umutite dok smesa ne pobeli. Brašno prosejte dva ili 3 puta. Brašno stavite u posudu, dodajte kvasac, promešajte pa dodajte so, ponovo promešajte, napravite udubljenje i dodajte dve smese - onu sa jajima i mleko.

Umesite meko testo, koje zatim ostavite nekoliko minuta da se odmori pod krpom na toplom mestu, a nakon toga ga razvijte oklagijom tanko i isecite trake debljine oko 1/2cm.

Kartonski cilindar od aluminijumske folije zamotajte papirom za pečenje, premažite papir istopljenim maslacem i preko toga umotajte traku testa u spiralu, pospite šećerom i bademima, okačite po jednu štipaljku (metalnu) na krajeve i uz pomoć štipaljki okačite sve na rešetku od rerne.

Ako imate gril šipku u rerni (ražanj) slatke dimnjake Trdla možete okačiti na nju.

Pecite slatke dimnjake u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, dok se ne formira kora zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: