Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Crveni zubatac sa povrćem u rerni

Crveni zubatac sa povrćem u rerni

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Crveni zubatac sa povrćem u rerni
Fotografije: AneliaStefanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako ne jedete često ribu sada je trenutak da to promenite"

Potrebni sastojci

  • crveni zubatac - 2 ribe
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 glavice
  • senf - 2 kašičice
  • ulje - 20 ml
  • mirođija - 2 struka
  • so
  • grejpfrut - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se rascepi po sredini, opere se i osuši se dobro. Soli se spolja i iznutra izdašno.

Unutrašnjost svake ribe crveni zubatac se maže senfom. Šargarepa se seče na krugove i stavlja se preko senfa.

Luk se seče na polumesece i takođe se stavlja u ribu.

U svaku ribu se stavlja po jedna grančica mirođije.

Ribe se stavljaju u posudu za pečenje koja je pokrivena aluminijumskom folijom, namazanom uljem.

Glavice belog luka se iseku na polovine i stavljaju se oko ribe.

Riba se uvija i sa folijom se peče u rerni sa ventilatorom na 250 stepeni.

Pečena riba se začinjava sokom i voćem grejprfutom ili limunom.

Crveni zubatac sa povrćem u rerni je gotovo i mnogo korisno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: