Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa nadevom od oraha

Štrudla sa nadevom od oraha

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Štrudla sa nadevom od oraha
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Savršena za popodnevnu kaficu sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičica
  • šećer - 5 kašika
  • suvi pekarski kvasac - 10 g
  • margarin - 50 g
  • jogurt - 100 g
  • mleko - 100 ml
  • Za nadev
  • šećer - 5 kašika
  • mleko - 50 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • orasi - 150 g
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati so, kvasac i izmešati.

Dodati jogurt, mlako mleko, omekšali margarin sobne temperature, šećer, jaje i zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji prekriveno čistom kuhinjskom krpom dok se ne udvostruči.

Za nadev: U šerpu staviti mlevene orahe, dodati vanilin šećer, šećer, pa preliti mlekom i staviti na vatru. Mešati samo dok orasi ne omekšaju.

Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u oblik pravougaonika.

Testo premazati pripremljenim nadevom od oraha i urolati.

Kalup za hleb obložiti pek-papirom, staviti pripremljenu štrudlu i prekriti čistom kuhinjskom krpom.

Nakon 30 minuta štrudlu premazati umućenim žumancetom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 40 minuta.

Pečenu štrudlu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, pa je izručiti na tacnu i posuti šećerom u prahu.

Štrudlu sa nadevom od oraha iseći i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: