Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Aromatičan seoski hleb

Aromatičan seoski hleb

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Aromatičan seoski hleb6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Aromatičan seoski hleb - zadovoljstvo je razlomiti ga"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • kvasac - 1/2 kocke (21 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašika, ravna
  • voda - 2 šolje (400 ml) topla
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa šećerom i sipajte u prosejano brašno, dodajte vodu i zamesite meko testo. Ostavite da naraste.

Zamesite drugi put, oblikujte hleb po vašem ukusu i ponovo ostavite da naraste.

Pecite u jako zagrejanoj rerni na 230 stepeni na papiru za pečenje, a posuda za pečenje treba da vam bude skorz na dnu u rerni. Nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 200 stepeni.

Pecite dok ne bude gotovo. Vreme ne merim. Zamirisaće vam na domaći seoski hleb.

Dobićete hrskavu debelu koricu i meku sredinu!

Nek vam je slatko uz ovaj aromatičan seoski hleb!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: