Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa svinjetinom i plavim sirom

Pica sa svinjetinom i plavim sirom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Pica sa svinjetinom i plavim sirom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Ako je napravite, sakrijte je od nas - u suprotnom slučaju, neće ostati ni jedno parče"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g mlevenog mesa
  • plavi sir - 125 g zdrobljen na male komade
  • crveni luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • ljute paprike - 2 zelene, seckane
  • rukola - 50 g
  • masline - 20 komada, zelene bez koštica
  • kora od limuna - rendana kora od 1 limuna
  • Za testo
  • brašno - 325 g, belo
  • kvasac - 1 pakovanje
  • maslinovo ulje - 1 kašika plus za prženje i prelivanje
  • maslac sa belim lukom
  • maslac - 60 g omekšao
  • beli luk - 2 čena
  • žalfija - 4 seckana lista
  • paradajz pire - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili testo za picu, dodajte brašno, kvasac i 1 kašičicu soli u posudi električnog miksera za testo.

Postepeno dodajte ulje i 200 ml tople vode na srednjoj brzini da dobijete testo.

Alternativno, mesite ručno i mesite na brašnom posutoj površini. Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite 1 sat ili dok se testo ne udvostruči.

U međuvremenu propržite mleveno meso dok ne porumeni, pa ga ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Napravite maslac od belog luka tako što ćete ga umutiti sa belim lukom, žalfijom, paradajz pastom i malo crnog bibera.

Zagrejte rernu na 220 stepeni uz uključeni ventilator.

Podelite testo na četiri kugle. Kugle razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u tanke kore širine oko 25 cm.

Ubacite kore u pobrašnjene tepsije, pa ih podmažite maslacem od belog luka, ostavljajući granicu od 1 cm.

Pospite mlevenim mesom, sirom, lukom i čilijem. Pecite picu sa mesom 10-12 minuta ili dok testo ne postane hrskavo.

Pospite maslinama, korom limuna, rukolom i maslinovim uljem pre serviranja pice sa svinjetinom i plavim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: