Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Preliveni kolač na arapski način

Preliveni kolač na arapski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Preliveni kolač na arapski način
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Arapski preliveni kolač - sečemo i jedemo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • griz - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 komad
  • kokosovo brašno - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • za posipanje
  • orašasti plodovi - sirovi
  • sušeno voće
  • sirup
  • šećer - 1 šolja
  • limunov sok - 2 - 3 supene kašike
  • voda - 0.5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi miksajte sve suve sastojke za testo, nakon čega dodajte i tečnesastojke. Mešajte veoma dobro dok se ne dobije glatka smesa.

Nauljite tepsiju veličine 20x30 lagano biljnom mašću i unutra rasporedite testo za kolač. Pospite orašastim plodovima i voćem. Pecite u umerenoj rerni malo više od pola sata. Treba da dobije zlatkastu boju.

Ostavite arapski kolač da se ohladi na 20 minuta, a za to vreme napravite sirup.

Za taj cilj pomešajte tri sastojka i kuvajte sirup 3 minute.

Isecite kolač sa grizom na štangle i zalijte ga sirupom gledajući da tečnost bude ravnomerno raspoređena.

Neka preliveni kolač tako odstoji nekoliko sati i onda ga poslužite.

Preliveni kolač na arapski način će se sigurno dopasti ljubiteljima koha i ravanije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: