Način pripreme
Ogulite krompir i isecite ga na krupne komade. Očistite i isecite šargarepe i glavicu crnog luka.
Stavite povrće u šerpu i prelijte ga vodom. Dodajte so po ukusu i kuvajte ih dok ne bude gotovo otprilike 20 minuta.
Za to vreme pripremite krutone.
Zagrejte rernu na 200 stepeni sa ventilatorom.
Isecite kriškice hleba na sitne kockice, zalijte maslinovim uljem i pospite suvim začinima. Dobro izmešajte i stavite ih da se peku desetak minuta. Periodično mešajte kako bi se ravnomerno ispekli sa svih strana.
Očistite i isecite pečurke na kriškice.
Isecite 1-2 čena belog luka.
U tiganju zagrejte maslac i ulje i na kratko propržite beli luk, koliko je potrebno da pusti aromu.
Zatim dodajte pečurke, koje takođe propržite na 10 minuta periodično mešajući. Na kraju dodajte so i crni biber po ukusu.
Čim povrće bude gotovo, pasirajte ga dok ne postane homogeno. Dodajte začine i sveže mleko. Ostavite na ringli još 5 minuta. Mešajte neprestano, zato što može lako da zagori.
Nakon toga supa od povrća je gotova i možete da je servirate.
Rasporedite u odgovarajuće tanjire, stavite u centar propržene aromatične pečurke i pospite krutonima.
Krem supa od povrća sa pečurkama i krutonima je veoma ukusna.