Način pripreme
Karfiol se očisti od listova i opere se. Osuši se kuhinjskim ubrusom.
U jednoj posudici se pomašaju ulje i svi ostali začini, koji su nabrojani, a mogli bi da se dodaju i drugi po vašem ukusu.
Ovo je klasična varijanta. Mešaju se dobro tako da nema grudvica. Jednom četkom se maže spolja, a ostatak sosa se sipa unutra. Rastrese se svuda.
Stavlja se u posudu u kojoj će se peći. Na dno posude se dodaje još malo masnoće.
Stavlja se karfiol, pokriva se folijom za pečenje i stavlja se u zagrejanu rernu.
Peče se 30-40 minuta na 200 stepeni (ako je rerna bez ventilatora, može da oduszme 45-50 minuta. Zepeče se još 5 minuta skroz na kraju.
Ovaj recept za pečen karfiol se mnogo koristi u gurmanskim restoranima u Berlinu. I znam jednog šefa u takvom restoranu. On ga servira samostalno i na kanapeu po izboru. Mnogo dobro ide uz kinou.
Nakon što se aranžira na način po vašoj želji, dodaje se limun i posipa se peršunom!
Ceo karfiol u rerni - ispada neodoljivo dobro i ukusno!