Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Prolećna janija sa zeljem i kiseljakom

Prolećna janija sa zeljem i kiseljakom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682285k230
Prolećna janija sa zeljem i kiseljakom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
18/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Vreme je da uživamo u toplom vremenu uz prolećnu janiju sa zeljem i kiseljakom"

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 vezica
  • kiseljak - 1 vezica
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komada
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 1 komad
  • arpa testenina - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • nana - nekoliko listova, sveža
  • selen - svež
  • ljuta aleva paprika - u ljuspama, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte na krupno rende glavicu luka i jednu veću šargarepu.

Narendajte takođe jedan paradajz, možete da koristite i iz konzerve.

Isecite zelje i kiseljak.

Zagrejte ulje i izdinstajte zajedno sa malo vode luk i šargarepe.

Čim omekšaju, dodajte paradajz i kuvajte prolećnu janiju 2-3 minuta.

Nakon toga dodajte dve vrste aleve paprike, biber, so i sipajte oko litar vode.

Ako volite pikantna jela, možete da dodate i ljutu papriku u ljuspama.

Čim jelo provri dodajte arpa testeninu i kuvajte na slaboj ringli 15 minuta.

Nakon toga dodajte isečeno zelje i kiseljak, kao i svežu nanu i selen.

Ostavite janiju da se krčka na ringli još 10 minuta.

Servirajte prolećnu janiju sa zeljem i kiseljakom toplu, sa strukom mladog belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: