Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Grčka pileća čorba

Grčka pileća čorba

Grčka pileća čorba2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Pileća čorba po grčkom receptu - da vidimo po čemu je drugačija od naše"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 parčeta
  • luk - 3 male glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paškanat - 1 koren
  • peršun - 1 vezica
  • celer - 1 - 2 struka
  • pirinač - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • pavlaka - 500 g
  • so - po ukusu
  • jaja - 4 komada
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso od pilećih grudi i skuvajte ga sa čenom belog luka. Nakon toga bacite vodu, isplaknite meso, isecite ga na male kocke i stavite u drugu posudu sa hladnom vodom.

Povrće očistimo i skuvamo sa vodom i malo soli, nakon toga pasiramo.

Oni se stavljaju u isečeno meso. Dodaje se i pirinač i ostavlja se malo da provri.

Pileća čorba se sklanja sa vatre. Dodajemo u nju beli luk.

Nakon toga je dodatno obogatimo kiselom pavlakom i jajima i promešamo dobro.

Začinjavamo grčku čorbu.

Posipamo isečenim peršunom.

Ukusna i hranljiva grčka pileća čorba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: