Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pržene hrskave tikvice sa sosom od belog luka

Pržene hrskave tikvice sa sosom od belog luka

Pavel PetkovPavel Petkov
Početnik
7212
Pržene hrskave tikvice sa sosom od belog luka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pržene tikvice sa sosom od belog luka - klasika, pred kojom ćutimo i jedemo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • Za pohovanje
  • prezle
  • pire krompir - u prahu
  • so
  • biber
  • Sos od belog luka
  • kiselo mleko - 1/2 šolje (200 - 250 g)
  • majonez - 1/2 pakovanja (oko 100 g)
  • beli luk u prahu
  • so
  • mirođija - sveža
  • masnoća - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte tikvice na trake, operite ih i osušite, pa ih stavite u zamrzivač na 10 minuta da očvrsnu.

Napravite smesu od prezli i krompir pirea u prahu, dodajte so i biber.

Zagrejte ulje.

Dobro utrljajte smesu od prezli i pirea u prahu u tikvice. Pržite tikvice do zlatne boje.

Za sos:

U posudi promešajte sve sastojke i dobro umutite.

Pržene hrskave tikvice sa sosom od belog luka su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: