Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa unikatnom koricom za Uskrs

Pečena jagnjetina sa unikatnom koricom za Uskrs

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Pečena jagnjetina sa unikatnom koricom za Uskrs
Fotografije: Ivan Paunov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
4
"Ne pravimo kompromise za Uskrs i napravićemo ovu pečenu jagnjetinu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1.5 kg
  • pirinač - 150 g
  • praziluk - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • kravlji maslac - 1 supena kašika, meki
  • orasi - 15 g, mleveni
  • beli luk - 4 čena
  • med - 4 supene kašike
  • majčina dušica - 3 struka
  • bosiljak - nekoliko listova
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo jagnjetinu. Posle je isečemo na delove.

Uzimamo tepsiju i premazujemo je sa malo masnoće. U nju stavljamo komade jagnjetine.

Začinjavamo sa svake strane sveže mlevenom solju i crnim biberom. Usitnimo bosiljak, majčinu dušicu i beli luk i pomešamo ih u maloj posudi (možete da koristite i divlju nanu umesto bosiljka).

Ovu smesu prebacujemo na jagnjetinu i lepo istrljamo rukama kako bi upili njihove ukuse. Iseckamo luk i praziluk na polumesece i ređamo ih u tepsiju.

Tepsiju pokrivamo aluminijumskom folijom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 140°C 7 sati. Vadimo meso i u tepsiju dodajemo pirinač.

Dosipamo još 100 ml vode i prstohvat soli. Vraćamo u rernu pojačavajući temperaturu na 200. Pečemo 30 minuta dok se pirinač ne skuva.

Dva komada mesa premazujemo medom, a treći mekim maslacem. Ove sa medom posipamo mlevenim orasima. Kada je pirinač skoro gotov, stavljamo meso ponovo u tepsiju.

Vraćamo u rernu na poslednjih 15 minuta da se formira korica naše ukusne pečene jagnjetine. Neka vam je slatko sa mojim receptom sa jagnjetinom za Uskrs.

Pečena jagnjetina sa unikatnom koricom za Uskrs je raskošna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: