Način pripreme
Operemo i osušimo jagnjetinu. Posle je isečemo na delove.
Uzimamo tepsiju i premazujemo je sa malo masnoće. U nju stavljamo komade jagnjetine.
Začinjavamo sa svake strane sveže mlevenom solju i crnim biberom. Usitnimo bosiljak, majčinu dušicu i beli luk i pomešamo ih u maloj posudi (možete da koristite i divlju nanu umesto bosiljka).
Ovu smesu prebacujemo na jagnjetinu i lepo istrljamo rukama kako bi upili njihove ukuse. Iseckamo luk i praziluk na polumesece i ređamo ih u tepsiju.
Tepsiju pokrivamo aluminijumskom folijom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 140°C 7 sati. Vadimo meso i u tepsiju dodajemo pirinač.
Dosipamo još 100 ml vode i prstohvat soli. Vraćamo u rernu pojačavajući temperaturu na 200. Pečemo 30 minuta dok se pirinač ne skuva.
Dva komada mesa premazujemo medom, a treći mekim maslacem. Ove sa medom posipamo mlevenim orasima. Kada je pirinač skoro gotov, stavljamo meso ponovo u tepsiju.
Vraćamo u rernu na poslednjih 15 minuta da se formira korica naše ukusne pečene jagnjetine. Neka vam je slatko sa mojim receptom sa jagnjetinom za Uskrs.
Pečena jagnjetina sa unikatnom koricom za Uskrs je raskošna!