Način pripreme
Od mlevenog mesa pravim male loptice koje uvaljam u brašno. U 4 kašike ulja zapržim blago ćuftice. Izvadimo iz masnoće i dinstamo u istoj masnoći narendan luk i šargarepu.
Sipamo dva i po litra vode. Krompir ljuštimo, operemo i isečemo na po 4 parčeta (svaki krompir). Stavljamo u čorbu da se skuvaju. Gotovi su nakon približno 20-25 minuta. Skuvani krompir izvadimo iz čorbe i izgnječimo kao pire.
Dok pasiramo krompir, stavljamo u kipuću čorbu da se kuvaju ćuftice i 3 kašike rezanaca. Dodajemo i pasiran krompir. Dodajemo malo parčića maslaca, kocku pilećeg bujona, posipamo nbiber i čubar po ukusu.
Kuvamo čorbu dok ne budu gotova rezanca i ćuftice - oko 25 minuta. Ako je neophodno posolimo. Zapržimo čorbu sa jednim žumancem i kašikom kiselog mleka pomešanim sa kašičicom brašna. Sipamo zapršku i kuvamo još 1 minuta uz mešanje čorbe.
Čorba sa knedlama, rezancima i povrćem je sjajna! Prijatno!