Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela pod Sačem»Sač sa svinjskim i telećim kobasicama

Sač sa svinjskim i telećim kobasicama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
316851k94
Sač sa svinjskim i telećim kobasicama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
25/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Bogat sač sa svinjskim i telećim kobasicama - probajte obavezno"

Potrebni sastojci

  • teleća kobasica - 2 komada
  • kobasica - 3 koamda, svinjska
  • svinjski but - 700 g
  • luk - 3 glavice
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski but se iseče na šnicle. Svaka od njih se posoli.

U tiganj se stavlja više ulja da se zagreje. Svaka šnicla se zaprži dobro sa obe strane.

Stavljaju se u sač. Poređaju se i teleće i svinjske kobasica. Luk se očisti i iseče na polukrugove. Raspoređuje se u sač. Dodaje se i preostalo ulje od pečenja svinjskog mesa.

Dodaje se malo vode, oko pola šolje. Stavlja se poklopac na sač. Uz ovaj poseban sač dobijaju se i specijalne kobasice.

Peče se dok meso ne bude gotovo. Sač sa svinjskim i telećim kobasicama je veoma pogodan za večeru. Servira se dok još cvrči.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: