Način pripreme
Skuvajte krompir i oljuštite ga. Nasecite ga na srednje velike komade. Nasecite luk na rebarca, a prethodno ispečene i oljuštene paprike na trakice.
Slaninu nasecite na komade i upržite je na umereno-slaboj vatri u šerpi dok ne dobijete čvarke, oko 15-20 minuta.
Kada su čvarci gotovi, izvadite ih. Začinite skuvani i nasečeni krompir sa malo masnoće od čvaraka i sa malo aleve paprike i soli. Začinite pasulj sa nanom, posolite ga i dodajte mu alevu papriku.
Svinjsko meso nasecite na zalogaje. Sipajte malo od masnoće čvaraka u tiganj i ispržite meso dok ne bude do pola gotovo – oko 15 minuta. Posolite ga, dodajte origano i malo aleve paprike. U međuvremenu, u sač sipajte masnoću od čvaraka.
Poređajte luk, papriku i pasulj u sač. Stavite ga u rernu. Uključite rernu da se zagreva, prvo na slaboj temperaturi i postepeno povećavajte temperaturu. Zapecite luk, pasulj i paprike na 180 stepeni oko 15 minuta.
Sakupite povrće i dodajte isprženo svinjsko meso i nasečen i začinjen krompir. Pospite čvarcima. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite sač iz rerne i poslužite.