Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tiramisu»Moj tiramisu sa sitnim sirom i kiselim mlekom

Moj tiramisu sa sitnim sirom i kiselim mlekom

Moj tiramisu sa sitnim sirom i kiselim mlekom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Raskošan tiramisu, koji se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • piškote za tortu - 400 g
  • ceđeno kiselo mleko - 300 g
  • kremasti sitni sir - 300 g
  • slatka pavlaka - 300 ml, za mućenje
  • šećer - 100 g
  • kafa - 4 kesice 3 u 1
  • vrela voda - 200 ml
  • kakao - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Slatka pavlaka se muti dok vrhovi ne budu mekani, u drugoj posudi se muti sitan sir, ceđeno kiselo mleko i šećer.

U mlečnu smesu se dodaje umućena pavlaka.

U plitku posudu se sipa kafa, prethodno umućena sa vrućom vodom.

Piškote se potapaju kratko u kafu i ređaju se u izduženu posudu za pečenje, odozgo se stavlja krem i posipa se kakaom, sledi drugi red piškota, krem, kakao i tako dalje, dok se ne potroše sastojci.

Skroz odozgo se posipa obilno kakaom.

Neophodno je da tiramisu odstoji najmanje dva sata u frižideru, pre nego što isečemo moj tiramisu sa sitnim sirom i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: