Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pire»Stampot sa graškom i šargarepom

Stampot sa graškom i šargarepom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Stampot sa graškom i šargarepom
Fotografije: Evgenia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Stampot sa graškom i šargarepom - ukusno predjelo za svaku trpezu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 9 komada, mali
  • grašak - 1/2 šolje, zamrznut
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad, crni
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 70 ml
  • beli biber
  • ruzmarin
  • korijander
  • peršun
  • beli luk - u prahu
  • so
  • ulje
  • šunka
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo i ispečemo sa korom krompir u rerni.

Dok se peče krompir, izdinstamo u tiganju sa malo vode i ulja nerendanu glavicu luka, na sitno isečene šargarepe, grašak i začine, dok ne omekšaju šargarepe i voda ne uvri.

Nakon što se krompir ispeče oljuštimo ga i izgnječimo u pire u posudi, pomoću odgovarajućeg aparata.

Dodajemo zagrejanu pavlaku, maslac i malo soli, muteći da bude homogen naš stampot. Na kraju uključujemo i dinstano povrće, pri čemu dobro mešamo.

Serviramo stampot topao sa kriškama šunke.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: