Način pripreme
Svinjsku džigericu skuvamo sa vodom, crnim biberom, lukom i malo belog luka u prahu. Sameljemo je u mašinici za meso ili u blenderu.
Svinjsko i teleće mleveno meso zajedno sa svinjskom džigericom pomešamo sa sitno iseckanim lukom i belim lukom, solju po ukusu, sirovim jajima, kiselom pavlakom. Dobro pomešamo.
U dve tepsije stavljamo papir za pečenje, na dno tepsija stavljamo komadiće slanina, nakon toga i po njihovim krajevima.
Stavljamo deo smese sa mlevenim mesom na dno, komad slanine i iseckana skuvana jaja, pokrivamo drugim delom mlevenog mesa. Oblikujemo kao slani rolat.
Odozgo stavljamo nekoliko komadića slanine.
Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni i dok se višak tečnosti ostale od mesa ne smanji u tepsijama.
Rolat džigerica-asorti je gotov.