Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija sa krompirom, pečurkama i slaninom

Janija sa krompirom, pečurkama i slaninom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Janija sa krompirom, pečurkama i slaninom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Janija od krompira sa još iznenađenja, koja će vam se osladiti"

Potrebni sastojci

  • krompir - 650 g
  • kraljevski šampinjoni - 200 g
  • slanina - 150 g, kuvana, dimljena
  • luk - 1 glavica, srednja
  • beli luk - 3 čena
  • pileći bujon - 600 ml (ili voda + kockica pilećeg bujona)
  • aleva paprika - 1 kašičica, s vrha
  • crveno vino - 70 ml
  • peršun - 3 grančice
  • ulje - 60 ml
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, beli luk i grančice peršuna (listove zajedno sa delom drški). Propržite ih otprilike 5 minuta u zagrejanom ulju.

Dodajte slaninu iseckanu na kockice i izmešajte 2-3 minute.

Stavite i pečurke - očišćene i iseckane, zatvorite šerpu poklopcem i kuvajte 7-8 minuta na umerenoj vatri.

Možete da mešate s vremena na vreme da biste bili sigurni da proizvodi neće izgoreti.

Za to vreme ogulite i isecite krompir na krupne komadiće.

Kada isekne osmi minut kuvanja pečuraka, dodajte krompir, so, alevu papriku rastvorenu u vinu i vrući pileći bujon.

Ponovo poklopite posudu sa janijom od krompira i kuvajte 30 minuta ili dok krompiri ne budu gotovi.

Servirajte janiju sa krompirom, pečurkama i slaninom dok je topla.

Toliko je ukusno da nisu potrebni dodatni začini!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: