Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita zeljanica od lisnatog testa

Pita zeljanica od lisnatog testa

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pita zeljanica od lisnatog testa
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Pita zeljanica od lisnatog testa - jedite kad poželite"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 kore
  • zelje - 500 g
  • mladi luk - 3 struka
  • jaja - 3 komada
  • kozji sir - 300 g
  • peršun - 1 vezica
  • mirođija - 1 vezica
  • so - 1 kašičica
  • miks bibera - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se očisti i veoma dobro opere.

Sitno se seče i stavlja se u veliku posudu.

Peršun, mirođija i mladi luk se očiste, operu i sitno iseckaju.

Dodaju se u zelje.

U posebnu posudu se izmrvi kozji sir. Dodaju se jaja, so i miks bibera.

Veoma dobro se izmešaju, nakon čega se dodaju u povrće.

Smesa se veoma dobro izmeša.

Tepsija u kojoj će se peći se premazuje uljem sa svih strana.

U tepsiju se ređa prva kora.

Na svaku koru se sipa smesa od povrća i polovina maslaca.

Odozgo se stavlja druga kora, pri čemu se na kraju ređaju komadići preostalog maslaca na slanu pitu.

Pita zeljanica od lisnatog testa se peče 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: