Način pripreme
Priprema se povrće tako što se oguli i sitno isecka luk i beli luk (tokom prolećne sezone može da se koristi i mladiluk i beli luk).
Ogulite pečurke i isecite ih na komadiće, a listove spanaća sitno iseckajte.
Zagrejte maslinovo ulje i u njemu propržite na 4-5 minuta luk sa belim lukom, nakon toga stavite pečurke da se malo proprže i oni na kratko.
Dodajte pirinač, mešajte minutu-dva nakon toga sipajte vino i ponovo mešajte da biste pomogli alkoholu da ispari, a pirinač da pusti skrob što ćezgustiti supu sa pečurkama i učiniće je kremastom, bez potrebe za zalivanjem.
Takođe, za taj cilj je potrebno da i sam pirinač bude okruglaste sorte odgovarajuć za rižoto na primer, s obzirom na to da odvaja više skroba, ali u isto vreme se ne prekuva.
Sipajte bujon ili vodu sa kockicom suvog pilećeg bujona.
Kada tečnost prokuva, dodajte spanać, malo soli i kuvajte 15-16 minute poklopljeno. Na kraju stavite maslac za aromu i još gustine.
Volim ovu supu gušću, ali ukoliko vi želite dospite još vode ili bujona.
Supicu od pečuraka servirajte tako što ćete svaku porciju posuti seckanim svežim peršunom i sveže ceđenim limunovim sokom.
Servirajte odmah, zato što ukoliko pirinač odstoji u bujon, upiće ga.
Prijatno sa mojom brzom supom od pečuraka sa belim vinom i spanaćem!