Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Piletina i pečurke sa kiselom pavlakom

Piletina i pečurke sa kiselom pavlakom

Piletina i pečurke sa kiselom pavlakom
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Piletina sa pečurkama i pavlakom - za pola sata jelo je na stolu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • pečurke - 600 g
  • ljute paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • kisela pavlaka - 500 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite pile i naseckajte ga na sitne komade.

Dodajte sitno naseckani luk, ljutu papriku, lovorov list, sitno naseckani beli luk i skuvane i naseckane pečurke.

U vodi, u kojoj ste kuvali pečurke, ubacite sve sastojke i kuvajte na jakoj vatri.

Kada je sve gotovo, dodajte kiselu pavlaku i ostavite da se kuva nekoliko minuta, pa isključite ringlu.

Poslužite dinstanu piletinu sa palentom.

Prijatno!

Piletina sa pečurkama i kiselom pavlakom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: