Način pripreme
Kopriva se zaliva toplom vodom. Kuva se otprilike 5 minuta. Dobro se ocedi, ali bez stiskanja.
Oceđena kopriva se stavlja u veliku posudu i pasira se. U posudu se razbiju jaja. Meša se i dodaje se kiselo mleko.
Sir se izmrvi i dodaje se. U zavisnosti od toga koliko je sir slan, dodaje se i malo soli ukoliko je potrebno. Meša se. Nadev za dugačke pite je gotov.
Priprema se velika nauljena tepsija.
Za svaku piticu se koriste po dve kore. Gornja kora se premazuje uljem. Od jedne strane po dužini kore se raspoređuje nadev od koprice. Uvija se u piticu.
Stavlja se u tepsiju. Isto se ponavlja sa svim piticama dok se ne potroše kore i nadev.
Kada su sve kore gotove, premazuju se uljem. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 25 minuta.
Dugačke pitice sa koprivom su gotove.