Način pripreme
Tikvice su iseckane na male kockice, bez da ih gulim.
U velikoj šerpi sam zagrejala 4 supene kašike ulja i 1 supenu kašiku maslaca i stavila sam sitno iseckani luk i izrendanu šargarepu i posolila sam ih.
Mutila sam i kuvala dok nisu omeknuli i dok šargarepa nije pustila lepu boju. Kada se to desilo, dodala sam paradajz pire, izmešala sam i dodala tikvice iseckane na male kockice.
Posolila sam, izmešala i nakon 1 minute posula alevom paprikom i dodala sam opran i oceđen pirinač.
Na kraju sam izmešala i zalila sa 3 litre ključale vode. Supu od tikvica sam kuvala na 4 od 6 stepeni na mom šporetu sa blago odškrinutim vratima.
Kada se pirinač skuvao, dodala sam preliv. Pripremila sam ga tako što sam u posudi dobro izmešala dva žumanca sa kašikom brašna i dodala sam kiselo mleko.
Veoma dobro sam izmešala da se dobije glatka smesa. U nju sam stavila malo vruće supe sa pirinčem kako bi se ujednačila temperatura, nakon čega sam je sipala.
Sačekala sam da supa ponovo provri i nakon 2-3 minute sam je skinula sa ringle. Dodala sam sitno iseckanu mirođiju i još malo maslaca.
Servirala sam najukusniju supu od tikvica blago ohlađenu sa osmehom.
Prijatno!
Kao što znate kuvam veće količine. Ako vi kuvate za dvoje, možete da smanjite sastojke na pola.