Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Veganske puslice od leblebija

Veganske puslice od leblebija

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Veganske puslice od leblebija
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
20
"Delimo puslice svim veganima i ne samo njima"

Potrebni sastojci

  • voda od leblebija - 150 ml, od skuvane leblebije, može iz konzerve
  • limunov sok - 2 - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 150 grama
  • šećer - 150 grama
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu od leblebija sipajte (na sobnoj temperaturi) u posudu i umutite smesu električnim mikserom postepeno dodavajući limunov sok.

Nakon nekoliko minuta voda od leblebija će se pretvoriti u stabilnu, polukompaktnu penu koja podseća na konzistenciju belanaca. U ovom momentu postepeno dodajte beli šećer i šećer u prahu, nastavite da mutite.

Doze šećera koje se koriste su iste kao u švajcarskom receptu za beze. Postoji mogućnost da beli šećer zamenite smeđim: u ovom slučaju ćete dobiti tamniji mereng. Oni koji žele kompaktniji mereng mogu da dodaju kašičicu guar gume u masu.

Rernu zagrejte do 100 stepeni (sa ventilatorom) i dve tepsije obložite papirom za pečenje.

Sipajte veganski merenge u poslastičarski špric ili kašikom napravite kapice, kao pečurkice na papiru za pečenje u tepsiji za pečenje. Kao alternativa mogu da se naprave kore beze.

Stavite puslice od merenga u rernu i sušite ih u rerni na 100 stepeni sat vremena pazeći da vrata budu blago otvorena sa drvenom kašikom. Nakon toga smanjite temperaturu do 80 stepeni i nastavite još 60-90 minuta dok unutrašnjost bezea ne bude u potpunosti suva.

Ostavite puslice u rerni isključene, sa otvorenim vratima, na jednu noć. Puslice čuvajte u plastičnoj kutiji, daleko od vlage, na 3-4 nedelje. Uživajte!

Veganske puslice od leblebija su neobične!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: