Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa mlevenim mesom i mladim lukom

Pitice sa mlevenim mesom i mladim lukom

Pitice sa mlevenim mesom i mladim lukom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
4
"Ako želite da ove pitice sa mlevenim mesom ostanu i za sutra, moraćete da sakrijete deo njih, zato što će se u suprotnom pojesti sve do jede u momentu kada budu servirane"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/2 pakovanje, fine
  • mleveno meso - 350 g
  • ulje - 1 kašičica
  • luk - 5 strukova, mladi
  • crni biber - 3 prstohvata, mleveni
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • kačkavalj - 100 g, izrendan
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo mleveno meso u teflonsku šerpuili dubok tiganj, dodajemo 1 kašičicu ulja i propržimo da postane braon boje.

Sklanjamo sa ringle i dodajemo crni biber, so, majčinu dušicu i muskatni oraščić. Sečemo mladi luk sitno i sipamo ga u mleveno meso. Izmešamo.

Stavljamo jednu koru na radnu površinu i premazujemo je s malo ulja. Presavijamo je na dva dela i po dužini široke strane raspoređujemo ivicu izrendanog kačkavalja i na njega ivicu mlevenog mesa.

Uvijamo u rolat i sečemo na 4 male rolnice.

Na ovaj način pripremamo i ostale sastojke.

Ređamo rolnice u tepsiju na list papira za pečenje. Odozgo ih premazujemo uljem.

Pitice pečemo na 200 stepeni 12 minuta dok ne postanu zlatkaste.

Pitice sa mlevenim mesom i mladim lukom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: