Način pripreme
Zamesim testo i ostavljam da se odmori na 40 minuta. Nakon toga delim na 4 dela i svaki razvijam u koru.
Ređam ih jednu na drugu tako što između njih obilno premazujem uljem.
Tako poređane kore sečem na trake širine otprilike 3 cm. Svaku blago uvijam i ređam ih istim redosledom u tepsiju sa papirom za pečenje.
Ponovo ostavljam oblikovanu penjurliju da nadođe i popuni tepsiju. Premazujem je pomešanim žumancem sa nekoliko kapi ulja, zalivam susamom. Pečem na gornjem i donjem grejaču na 180° dok ne bude gotovo. Ako počne da gori odozgo, pokrivam je aluminijumskom folijom.
Ispečenu penjurliju ostavljam na 5 minuta u tepsiji i pokrivenu krpom.
Posle je vadim iz tepsije i ostavljam na roštilju, pokrivenu krpom.
Bude veoma ukusna i vazdušasta uvijena penjurlija!