Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom

Čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Ukusna jagnjeća čorba sa zaprškom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 800 g, komplet (bez džigerice)
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 2 struka
  • ulje - 60 ml
  • šargarepa - 2 komada
  • pirinač - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • nana
  • peršun
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Komplet iznutrica se dobro očisti, stavlja se u šerpu sa vodom i skuva se, sklanja se pena i kada se skuva seče se na sitno.

U šerpu sam isekla na sitno luk i beli luk, dodala sam ulje i na sitne kocke isečene šargarepe.

Zapržila sam kratko, nakon čega sam dodala iznutrice, dolila sam toplu vodu i začinila nabrojanim začinima.

Ostavila sam da provri, nakon čega sam dodala očišćen pirinač, opran u nekoliko voda.

Nakon što je jagnjeća čorba bila gotova, zapržila sam umućenim žumancima i kiselim mlekom, a prethodno sam podesila temperaturu, stavila sitno isečenu nanu i peršun.

Dobija se aromatična i mnogo ukusna čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: