Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Pogača sa maslacem, belim lukom i biljkama

Pogača sa maslacem, belim lukom i biljkama

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Pogača sa maslacem, belim lukom i biljkama
Fotografije: Doni Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Pogača sa maslacem, belim lukom i biljkama - zadovoljstvo je okusiti je"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada (1 žumance se odvaja za mazanje)
  • voda - 250 ml
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 550 g
  • Za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • bosiljak
  • peršun
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara sa toplom vodom, šećerom i brašnom (3 kašike).

Meša se i ostavlja se da naraste oko 20 minuta.

Jaja, so, ulje i aktivirana smesa sa kvascem se mašaju u odgovarajućoj posudi i dodaje se postepeno prethodno prosejano brašno.

Dobija se meko i nelepljivo testo, pokriva se krpom i ostavlja se 40-50 minuta da naraste.

Oblikuju se loptice, koje se razvlače u fitilje i vezuju u čvor.

Poređaju se u namazanu posudu za pečenje i pogača cvet se ponovo ostavlja na toplom 20-30 minuta da naraste.

Maže se prethodno istopljenim maslacem sa biljkama, sitno sečenim i dodatim u njega, belim lukom i uljem.

Odozgo se maže umućenim žumancem.

Pogača sa maslacem, belim lukom i biljkama se peče na 170 stepeni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: