Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžani punjeni mlevenim mesom u rerni

Patlidžani punjeni mlevenim mesom u rerni

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Patlidžani punjeni mlevenim mesom u rerni5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Patlidžani punjeni mlevenim mesom u rerni - neka vam je slatko sa njima!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 struka, mladi
  • mladi beli luk - 2 struka
  • šargarepe - 2 komada
  • pečurke - 5 komada
  • sok od paradajza - 250 ml
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • šećer - prstohvat
  • peršun
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se očiste, operu i seku po dužini na dva dela. Oštrim nožem se prave razrezi po dužini, posipaju se solju i ostavljaju se na 30 minuta na 180 stepeni ili na 15 minuta u fryer-u na 200 stepeni.

Operu se i papirnim ubrusom se posuše. Ređaju se u tepsiju, blago se premazuju i zapeku se u rerni na 30 minuta.

U šerpu se sipa ulje i proprži se sitno iseckan luk, beli luk i izrendana šargarepa. Dodaju se oprane i iseckane pečurke. Mleveno meso se stavlja u posudu i sa malo vode se opere kako bi se dobro homogenizovao sa ostalim sastojcima.

Dodaje se u ostale sastojke, proprži se na otprilike 5 minuta, nakon čega se dodaje sok od paradjza i začini. Ostavlja se da vri na srednjoj vatri dok se ne zgusti. Dodaje se sitno iseckan peršun.

Pečeni patlidžani se vade iz rerne i pomoću viljuške se gnječi njihova unutrašnjost. Nadev se raspoređuje po svim patlidžanima i obilno se posipa izrendanim kačkavaljem.

Neobični punjeni patlidžani se vraćaju u rernu dok ne budu gotovi.

Serviramo patlidžane punjene mlevenim mesom u rerni sa pićem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: