Način pripreme
U odgovarajućoj posudi izlomite čokoladu na komade, dodajte maslac i istopitena pari.
Mešajte dok se potpuno ne istopi i dok ne postane glatka smesa.
Orahe isecite na krupnije komade, a jaja zajedno sa šećerom umutite u penu. Brašno i prirodni kakao prosejte sa praškom za pecivo.
Sve namirnice promešajte u dubokoj posudi veoma dobro. Gotovu smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte.
Pecite čokoladni brauni oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Za krem: otopite crnu čokoladu na pari, dodajte pavlaku, dobro promešajte do homogene smese.
Ostavite krem u frižideru najmanje 2 sata. Zatim umutite mikserom na najjače do pahuljastog krema i prelijte ohlađenu čokoladnu tortu.
Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.
Čokoladna brauni torta je spremna.