Način pripreme
Prokelj se očisti i opere. Iscedi se.
Sprema se namazana mala posuda. Kore za pitu se presavijaju na pola po sredini. Stavljaju se u posudu tako da obuhvate i zidove.
Prokelj se seče na pola. Stavlja se u veliku posudu. Dodaje se mleveno meso. Razbija se jaje. Začinjava se solju i biberom.
Beli luk se očisti i seče na pola po sredini po dužini. Svaki deo se seče na kriške. Dodaje se u posudu.
Cela smesa se meša dobro. Zgodno je rukama.
Smesa se sipa u posudu sa korama za pitu. Raspoređuje se.
Peče se u rerni dok zapečeno jelo sa mlevenim mesom ne bude gotovo.
Kačkavalj se narenda. Malo pre nego što se izvadi iz rerne posipa se kačkavaljem.
Zapečeno jelo sa prokeljom i mlevenim mesom je ukusnje od vaših očekivanja.