Način pripreme
Tikvice se očiste i osuše. Izrendaju se na sitno rende. Posole se i ostavljaju se u cedljki da se iscede na otprilike sat vremena. Tečnost se čuva.
Izrenda se sir i dodaje se u tikvice, iseckanu mirođiju, mentu, peršun, iseckani luk, iseckani beli luk, malo soli, kumin, korijander. Dodaju se jaja i brašno.
Smesa se pomeša rukom i treba da bude mekana i lepljiva. Ako je suva, dodaje se malo oceđenog soka od tikvica, ali prilikom tačnog pridržavanja receptu nije neophodno.
Kašikom se zagrabi smesa, a drugom kašikom se gura u vruće ulje. Prže se sa obe strane.
Gotove se ređaju na papirni ubrus kako bi se ocedila njihova masnoća, ali takva gotovo da ne postoji.
Ćufte od povrća se poslužuju sa ceđenim kiselim mlekom.
Mudžver je veoma ukusno jelo.
Napomena: Pripremila sam ih tako što sam koristila dugačke tikvice. Sir nisam izrendala, već sam ga blago izrendala rukom, neka ostane u malim grudvicama. Ispoštovala sam tačno recept kao gramažu. Koristila sam kašiku za sladoled za njihovo oblikovanje u loptice.