Način pripreme
Rerna - 175 stepeni
Kalup kvadratni, blago namazan - 20 cm
U posudo se pomešaju brašno, šećer, kakao kroz cediljku, soda za hleb, prašak za pecivo i so.
Meša se žičanom mutilicom. Dodaje se topla voda, promešana sa sokom od limuna, ekstrakt vanile i istopljen maslac. Smesa se sipa u kalup. Udara se po površina da bi izašao vazduh.
Peče se na 175 stepeni oko 30-35 minuta. Kad se probuši drvenim dugim ražnjićem treba da izađe suv. Ohladi se potpuno u samom kalupu.
Čokoladni ganaš:
U posudu se stavlja čokolada na parčiće, dodaje se 180 ml pavlake i kašika maslaca i stavlja se na paru da se istopi.
Sklanja se sa ringle i ostavlja na sobnoj temperaturi, dok se ne zgusne da bude čvrsto i elastičnije.
Sipa se preko čokoladne torte, rastrese se blago sa svih strana, da se rasporedi pravilno i ostavlja se na sobnoj temperaturi dok se ne stvrdne.
Čokladna torta Korak po korak je sjajna!