Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Smiljanski pasulj sa povrćem

Smiljanski pasulj sa povrćem

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621842k120
Smiljanski pasulj sa povrćem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
06/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pasulj, ali ne bilo kakav, već smiljanski i spremljen sa povrćem - obavezno da probate"

Potrebni sastojci

  • smiljanski pasulj - 2 tegle (400 g)
  • luk - 1 glavica, crni
  • zelena paprika - 1 komad
  • aleva paprika - 1 komad
  • šampinjoni - 200 g
  • grašak - 1 konzerva
  • boranija - 1 konzerva
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pečurke, paprike i luk na krupno.

U malo masnoće ih zapržite dok ne omekšaju.

Prebacite u posudu za pečenje i dodajte grašak, boraniju, zreli pasulj, narendan paradajz, isečen krompir i šargarepu.

Začinite smiljanski pasulj biberom, solju i promešajte.

Sipajte vruću vodu, teko toliko da blago prekrije jelo.

Pecite smiljanski pasulj sa povrćem na 250 stepeni dok ne bude gotov krompir i dok se ne zapeče.

Smiljanski pasulj sa povrćem je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: