Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Rigatoni Bolonjeze u rerni

Rigatoni Bolonjeze u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Rigatoni Bolonjeze u rerni
Fotografije: Albena Asenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Rigatoni Bolonjeze u rerni - aromatičan i ukusan predlog za večeru ili ručak. Kad god da ih servirate, tanjiri će biti ispražnjeni za tili čas!"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 500 g
  • so
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • mleveno meso - 500 g
  • crveno vino - 100 ml
  • pasirani paradajz - 1 i 1/2 šolja
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • bosiljak - 1 supena kašika, suvi
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • kačkavalj - za posipanje, narendan
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pravi sos Bolonjeze. Za taj cilj luk, šargarepa i beli luk se očiste i sitno se iseckaju. U zagrejanoj masnoći se dinsta luk i šargarepa, a nakon toga se dodaje i beli luk.

Kada omekšaju, dodaje se teleće mleveno meso (po mogućstvu). Kada pobeli i pretvori se u mrve, sipa se vino.

Sačeka se da malo ispari, nakon čega se dodaje sitno naseckan ili pasiran paradajz. Sos se začinjava solju, origanom, bosiljkom i crnim biberom. Ostavlja se da se kuva na umerenoj temepraturi dok se ne zgusti.

Rigatoni se kuvaju dok ne bude polugotovi u posoljenoj vodi. Kada je gotovo, ocedi se.

Prebacuju se zajedno u sos u tepsiju, izmeša se i stavlja se u rernu da se peče otprilike 40 minuta.

Malo pre nego što budu gotove makarone u rerni, posipaju se izrendanim kačavaljem i parmezanom.

Rigatoni Bolonjeze u rerni su veoma ukusno zapečeno jelo sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: